نوسازی تجهیزات 7 هزار هکتار از اراضی زیر دست دو سد بزرگ استان مرکزی
ایسنا/مرکزی- مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 12 هزار هکتار اراضی زیر دست این سدها قرار دارد که تا کنون تجهیزات آب و خاک حدود 7 هزار هکتار این از آنها نوسازی شده است.
فرزاد کوهدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: 162 هزار هکتار اراضی مستعد اجرای طرحهای آبیاری نوین در استان مرکزی وجود دارد که تا کنون 71 هزار هکتار این اراضی به انواع سامانههای آبیاری تحت فشار مجهز شده اند و 2 هکتار نیز در دست اجراست.
وی افزود افزایش هزینههای اجرای طرحهای سامانه نوین آبیاری از جمله مشکلات در این حوزه است که متاسفانه به علت تورم ایجاد شده هزینهها نیز افزایش یافته، کاهش اعتبارات تخصیصی نیز از دیگر مشکلات در این حوزه بوده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: دولت به ازای هر هکتار بسته به نوع سیستم، درصدی را به عنوان اعتبار بلا عوض دولتی پرداخت میکند که تقریبا بین 70 تا 85 درصد هزینههای سیستم است و مابقی نیز باید از سوی کشاورزان به عنوان سهم برآورد زارعین تامین شود.
کوهدانی بیان کرد: سالانه به ازای هر هکتار 15 میلیون تا 40 میلیون تومان به صورت بلاعوض از سوی دولت پرداخت میشود و کشاورز باید در این راستا ابتدا درخواست خود را اعلام و سپس از طریق شرکتهای مجاز طراحی، طرح تهیه کرده و در کمیته فنی تصویب و تامین اعتبار و در نهایت پرداخت شود.
وی با یادآوری وجود 2 سد بزرگ الغدیر ساوه و 15 خرداد دلیجان در این استان گفت: 12 هزار هکتار اراضی زیر دست این سدها قرار دارد که تاکنون تجهیزات آب و خاک حدود 7 هزار هکتار آنها نوسازی شده است.10 هکتار مربوط به سد ساوه و 2 هکتار زیر دست سد دلیجان است.
کوهدانی بیان کرد: در خصوص دو رودخانه قمرود و قرهچای در استان مرکزی، از مجموع 25 هزار هکتار اراضی زیر دست این رودخانهها 5 هزار و 500 هکتار به شبکههای فرعی 3 و 4 تجهیز شده است.
وی ادامه داد در تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، حدود 230 هزار هکتار اراضی تحت پوشش داریم که تا الان حدود 49 هزار هکتار از این اراضی تجهیز شده و مابقی نیز در مرور زمان با ابلاغ اعتبارات در دست اجرا خواهد بود.