طرح آبیاری نوین برای 240 هزار هکتار اراضی کشاورزی گلستان اجرا شد.
مهاجر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: از 650 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، 240 هزار هکتار آن بر اساس سند توسعه استان قابلیت اجرای آبیاری تحت فشار را دارد.
مختار مهاجر در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: در بررسیهای انجام گرفته 180 هزار هکتار از اراضی استان در اولویت اول قرار گرفت.
وی با بیان این نکته که تا کنون برای 80 هزار هکتار از اراضی استان طرح آبیاری نوین اجرا شده، افزود برای حدود 72 هزار هکتار از این اراضی آبیاری تحت فشار و 8 هزار هکتار هم آبیاری کم فشار اجرا شده است.
او ضمن یادآوری این نکته که برای سال جاری این طرح در 12 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان اجرا میشود، افزود خوشبختانه گلستان در بین استانهای کشور مقام اول را در این بخش دارد.
مهاجر محدودیت منابع مالی را عامل روند کند اجرای این طرح دانست و اضافه کرد: با توجه به خشکسالیهای ممتد و کمآبی استقبال کشاورزان از این طرح زیاد شده اما منابع مالی برای تامین نیاز تمام کشاورزان مهیا نیست.
وی با بیان این نکته که کمبود اعتبارات به چالش در این حوزه تبدیل شده، افزود: جهاد کشاورزی استان یک تفاهم 15 هزار هکتاری در حوزه سد وشمگیر با قرارگاه خاتم الانبیا منعقد کرده که بر اساس این قرارداد، حدود 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه از طریق این بخش آبیاری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان از اجرای طرح آبیاری نوین برای بیش از یک سوم اراضی کشاورزی استان خبر داد و خاطر نشان کرد: این برای کشاورزان قابل لمس است که تنها راه صرفه جویی در هزینه کارگری و اثر بخشی افزایش تولید 25 درصدی از طریق آبیاری نوین انجام میشود.
وی آبیاری اراضی را عامل افزایش تولید 25 درصدی محصولات کشاورزی اعلام کرد و گفت: این امر انگیزه و رغبت کشاورزان را افزایش داده است.
به گفته مهاجر در آبیاری نوین به ازای هر هکتار 500 متر مکعب آب نیاز است درحالیکه در غرقآبی بین یک هزار و 500 تا یک هزار و 800 متر مکعب آب استفاده میشود.
او از زهکشی 108 هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و اضافه کرد: زهکشی مزارع با هدف افزایش کیفیت خاک و مدیریت سیلاب انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان این نکته که زهکشی 130 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تا پایان سال انجام میشود افزود: در فاز بعدی 160 هزار هکتار از اراضی در اولویت پیگیری قرار خواهد گرفت.
به اعتقاد وی در صورت زهکشی 280 هزار هکتار مزارع کشاورزی استان ظرف دو سال آینده، پیش بینی میشود در یک پروسه پنج ساله حداقل یک میلیون تن محصولات زراعی استان در این اراضی افزایش یابد.